Google Images // Internette Görsel ile Arama Yapmak

Haziran 17, 2011

Internet üzerinden arama yapma veya arama motoru denildiği zaman şüphesiz ki akıllara ilk gelen Google, bu özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Google internette sesli aramanın ardından, istediğiniz bir görsel (resim) ile internet üzerinde arama yapabilmenizi ve benzer sonuçları sunuyor.


Bazen aramak istediğiniz birşey için kelimeler yetersiz kalıyor, esasında bildiğiniz bir görsel üzerinden internette arama yapmak istiyorsanız bulunmaz bir servis Google Images. Örneğin, bir tablonun resmini görüyorsunuz ama bulduğunuz yerde ne tablo hakkında ne de ressam hakkında bilgi bulamıyorsunuz. Yapmanız gereken Google Images adresine gidip, arama kısmındaki ayrılan boşluktaki kamera butonuna tıklamak. Bu adımdan sonra ister resmin URL uzantısı ile isterseniz de resmi yükleyerek sonuca çok kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Yandaki tablo için bir arama yaptığımızda bu şekilde detaylı bir arama sonucu veriyor. Verilen resime göre en iyi tahmini, benzer resimleri ve bu resmin kullanıldığı diğer internet sitelerinin sıralamasını yapıyor.

Google Official Search by Image video via Youtube

One Response to “Google Images // Internette Görsel ile Arama Yapmak”


Yorum bırakın